Pozicioni prekidači za standardne primene

FR-FM-FKS-FZ-FK

FR-FM-FKS-FZ-FK serije pozicioni prekidači za standardne primene

Pozicioni prekidači Pizzato Elettrica svakodnevno se ugrađuju u sve vrste industrijskih mašina širom sveta za primenu u sektoru drveta, metala, plastike, automobila, pakovanja, dizanja, medicine, brodogradnje itd. Da bi se koristili u tako različitim sektorima i zemljama, Pizzato Elettrica pozicioni prekidači su modularni i konfigurabilni, izrađuju se u raznim oblicima kućišta, desetinama različitih kontaktnih blokova, stotinama aktuatora, različitih materijala, kao i načina ugradnji. Pizzato Elettrica može ponuditi jedan od najširih asortimana pozicionih prekidača na svetu. Štaviše, upotreba visokokvalitetnih materijala, tehnologija visoke pouzdanosti (npr. kontaktni blokovi sa dvostrukim mostom), kao i stepen zaštite IP67, čine ovaj program pozicionih prekidača jednim od tehnološki najrazvijenijih.


Stepen zaštite IP67

Ovi uređaji su dizajnirani da se koriste u najtežim uslovima, tako da oni prolaze IP67 test zaranjanja prema. prema EN 60529. Zbog toga se mogu koristiti u svim okruženjima gde je potreban maksimalni stepen zaštite kućišta.

Prošireni temperaturni opseg -40 ° C

Ovi uređaji su takođe dostupni u posebnoj verziji pogodnoj za radnu temperaturu okoline od -40 ° C do + 80 ° C. Zbog toga se mogu koristiti za primenu u hladnjačama, sterilizatorima i drugoj opremi gde su prisutne veoma niske temperature. Posebni materijali koji se koriste za proizvodnju ovih verzija, zadržavaju svoje karakteristike čak i pod ovim uslovima, povećavajući tako mogućnosti instalacije.

Reverzibilan položaj aktuatora

Kod prekidača sa aktuatorom kao polugicom, moguće je pričvrstiti u oba ravanski simetrična položaja. Na ovaj način su moguće dve različite radne ravni aktuatora.

Mogućnost podešavanja okretne poluge

Za prekidače sa okretnim aktuatorom, polugica aktuatora se može podesiti u koracima od 10 ° u celom opsegu od 360 °. Prenos pozitivnog kretanja je uvek zagarantovan zahvaljujući posebnom geometrijskom spajanju poluge i okretnog vratila, kako je to propisao nemački standard BG-GS-ET-15 za sigurnosne primene.

Podesiva sigurnosna polugica

Podesiva polugica, kod 56 (i varijante), opremljena je prorezom koji sprečava klizanje i u slučaju da se vijak za pričvršćivanje olabavi. Zahvaljujući posebnoj geometrijskoj spojnici, pogodna je za sigurnosnu upotrebu.

Glava sa promenljivom orijentacijom

Za sve prekidače glava se može rotirati u koracima od 90 °.

Povećana ili smanjena sila pokretanja

Za pogone sa okretnom polugom, na zahtev su dostupne verzije sa povećanom ili smanjenom silom pokretanja, kako bi se izabrao prekidač savršeno prilagođen primjeni. Za dalje informacije kontaktirajte nas.

Nezavisni kontakti
Kontaktni blok 16 je opremljen sa dva NC kontakta, oba sa pozitivnim otvaranjem, koji se mogu nezavisno prebacivati u zavisnosti od smera okretanja ručice. Čelične ploče za pričvršćivanje Prekidači od tehnopolimera serije FP imaju dve robusne ploče za pričvršćivanje od nerđajućeg čelika. Na taj način nije potrebna podloška pod glavom šrafa, a ipak je fiksiranje prekidača stabilno s vremenom.

Ploče za pričvršćivanje
Prekidači od tehnopolimera serije FP imaju dve robusne ploče za pričvršćivanje. Na taj način nije potrebna podloška pod glavom šrafa, a ipak je fiksiranje prekidača stabilno s vremenom.

Spoljni metalni delovi od nerđajućeg čelika
Na zahtev, neki od ovih uređaja mogu se isporučiti sa spoljnim metalnim delovima od nehrđajućeg čelika umesto uobičajenog pocinkovanog čelika. Ovo rešenje je posebno pogodno za okruženja u kojima su prisutna agresivna hemijska sredstva ili slana isparenja. Pogledajte stranicu 201 kataloga.

Pozlaćeni kontakti
Kontaktni blokovi ovih uređaja mogu se isporučiti sa pozlaćenim kontaktima, na zahtev. Idealno za primenu sa malim naponima ili strujama, pri čemu se osigurava povećana pouzdanost kontakta. Dostupan u dve debljine (1 ili 2,5 mikrona), savršeno se prilagođava različitim poljima primene, obezbeđujući dugotrajnu izdržljivost tokom vremena.