Ex oprema

U proizvodnoj grupi Ex oprema nalaze se proizvodi koji se instaliraju u zonama opasnosti od eksplozije (Ex zonama 0, 1, 2, 21, 22, Hazardous Zone 0, 1, 2, 21, 22). Principi zaštite koju podržavaju predmetni proizvodi su Exi, Exe, Exd, Exp, Exm, Exq, Exn, a industrije u kojima se mogu steći uslovi za nužnu upotrebu ove opreme idu od industrije nafte i gasa, hemijske industrije, petrohemijske industrije, farmaceutske industrije, industrja reciklaže, industrja otpadnih voda, industrija farbanja, obrade drveta, itd.

Pepperl+Fuchs nudi širok portofolio opreme i rešenja za instalaciju i upravljanje tehnološke opreme i električnim mrežama u teškim radnim uslovima i zonama opasnosti od eksplozije.

Različiti principi zaštite i varijante kućišta uvažavajući princip visokog nivoa fleksibilnosti omogućavaju projektovanje najefikasnijih rešenja za upravljanje i distribuciju za bilo koju aplikaciju u industrijskom okruženju. Protiveksplozivna zaštita “neprodorni oklop” Ex d dozvoljava upotrebu bilo koje vrste instrumentacije u opasnim zonama.