Momentum

Momentum je firma koja posvećeno deluje u oblasti automatizacije i elektromotornih pogona.

Momentum je firma koja posvećeno deluje u oblasti automatizacije i elektromotornih pogona. Svoje aktivnosti usmerava u dve oblasti:

 • Prva oblast delovanja je prodaja opreme visokog kvaliteta koja može da pokrije širok spektar aplikacija u različitim industrijama i građevinarstvu, uz pružanje adekvatne tehničke podrške, pomoći prilikom instalacije, podešavanja i puštanja u rad. Momentum je ovlašćeni distributer za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju, renomiranih evropskih proizvođača iz oblasti elektromotornih pogona, automatizacije, Ex opreme, kao i iz oblasti standardne elektro opreme uopšte.
 • Druga oblast delovanja je pružanje inženjering usluga od kreiranja inicijalne ideje do realizacije, pri tome bazirajući se na velikom iskustvu u projektovanju i realizaciji projekata, a sve to koristeći, kako opremu iz svog proizvodnog programa, tako i drugu opremu prisutnu na tržištu. Pri tome, osnovni cilj je da se korisniku obezbedi potpuno funkcionalno, pri tome optimalno rešenje sa stanovišta pouzdanosti, garancija, rokova isporuke i krajnje cene.

Delovanje Momentuma utemeljeno je na konstantnom unapređenju znanja, negovanju pozitivnog vrednosnog sistema, konkurentnosti, konstantnom rastu prodaje  što obezbeđuje vitalnost i siguran pogled u budućnost. U svetu veoma brzih promena, usredsređeni smo na ključnu osobinu organizacije – sposobnost za brzo adaptiranje na nove situacije na tržištu, koristeći sve raspoložive resurse u razvoju inovativnog pristupa, kao i sposobnost za permanentno poboljšanje naših usluga bazirano na primeni sistema menadžmenta kvalitetom u svim poslovnim procesima. Momentum konstantno proverava svoje performanse u odnosu na svoje vrednosne parametre ali i poredeći se sa spoljnim svetom.

 

Naš tim

Naš tim je sastavljen od vrhunskih profesionalaca koji svojom stručnošću, energijom i iskustvom u svakom trenutku mogu da odgovore zahtevima kupaca. Osnovni princip je da sa svojim klijentima i dobavljačima radimo zajedno tako da pronađemo obostrano najbolje rešenje, razmenjujući sve korisne i relevantne informacije. Pri tome negujemo pouzdanost, profesionalnost, poštenje i otvorenost u komunikaciji. Poštujemo dogovorene rokove, pri tome trudeći se da roba i usluge budu u potpunosti usaglašene sa pravilima dobre inženjerske prakse,  zakonskim propisima i standardima. Naši zaposleni imaju osećaj da su aktivan deo uspešne organizacije, razvijaju sopstveno znanje i veštine i unapređuju na ovaj način ukupna zajednička znanja i veštine. U osnovi našeg vrednosnog sistema stoji poštovanje integriteta partnera, klijenata i dobavljača, poštovanje fer i slobodne tržišne konkurencije, čuvanje poverljivih i cenovno osetljivih informacija, zaštita privatnosti, zaštita industrijske i intelektualne svojine.

Naši partneri

Naši proizvodi

Svoju ponudu proizvoda i usluga Momentum organizuje u šest proizvodnih grupa koje pokrivaju najvećim delom potrebe današnje industrije za komponentama i opremom za automatizaciju, elektromotorne pogone i elektrotehnički inženjering uopšte. Proizvodne grupe:

nasi proizvodi

Naše reference

Kao potvrda da se za vaše potrebe automatizacije obraćate pouzdanom partneru nudimo listu refernci, imena velikih kompanija lidera srpske industrije koje su nam poklonile svoje poverenje u prethodnom periodu koristeći naše proizvode i rešenja. Naše poslovanje zasnivamo na saradnji sa najvećim i najznačajnijim kompanijama iz sledećih industrijskih sektora:

 • Industrija nafte i gasa
 • Hemijska industrija
 • Farmaceutska industrija
 • Proizvodnja električne energije
 • Sistemi vodosnabdevanja
 • Drvna industrija
 • Prehrambena industrija
 • Metalska industrija
 • Papirna industrija
 • Sektor poljoprivrede
 • Grejanje, ventilacija i klimatizacija- HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning)
nase reference

Naši sertifikati

SRPS ISO 9001:2015

Momentum d.o.o. je uspešno sproveo uvođenje sistema menadžmenta kvalitetom usaglašen sa zahtevima standarda SRPS ISO 9001:2008, kasnije SRPS ISO 9001:2015. Prema odluci sertifikacionog tela StandCert d.o.o., firmi Momentum d.o.o. je dodeljen sertifikat sistema menadžmenta kvalitetom i znaka setifikacije prema standardu SRPS ISO 9001:2015 za delatnost: Prodaja i inženjering u oblasti industrijske automatizacije i elektromotornih pogona.

Sertifikat o bonitetnoj izvrsnosti, status AAA kao simbol bonitetne izvrsnosti

Poslovni subjekat Momentum d.o.o. je pod stalnim nadzorom većeg broja poznatih bonitetnih kuća. Godinama unazad Momentum spada u viši razred bonitetne izvrsnosti u Srbiji, a za poslednje dve godine 2018. i 2019. spada u najviši razred bonitetne izvrsnosti, čime ispunjava sve kriterijume svrstavanja u sam vrh privrednih društava u Srbiji, koji su ovlašćeni za upotrebu statusa AAA kao simbola bonitetne izvrsnosti. Napomenuo bih da sertifikat izdaje Bisnode d.o.o. koji je vodeći provajder digitalnih poslovnih informacija u srpskoj poslovnoj sferi. Bisnode je deo međunarodne grupe Bisnode AB, najvećeg evropskog provajdera poslovnih informacija i informacija o kreditnoj sposobnosti, s registrovanim sedištem u Štokholmu, Švedska.

Excellent SME

Privredna komora Srbije sertifikatom Excellent SME potvrđuje da je Momentum d.o.o. ispunila uslove za izdavanje ovog sertifikata za 2017. godinu. Osnova za izdavanje ovog sertifikata je kreditni izveštaj i redovno nadgledanje od strane bonitetne kompanije Coface.

 

Naše okruženje

Momentum se trudi da pozitivno utiče na društveno okruženje u kojem posluje, učestvovanjem u odabranim društvenim akcijama i organizacijama, negujući svest o održivom razvoju, o potrebi racionalnog korišćenja energije, o uvođenju alternativnih izvora energije, smanjenju emisije ugljen dioksida i unapređenju životne sredine uopšte.

Zašto Momentum?