Momentum

Momentum je firma koja već više od 15 godina deluje u Srbiji i regionu u oblasti automatizacije i elektromotornih pogona.

-Our Automation, Your Momentum-

Momentum je firma koja već više od 15 godina deluje u Srbiji i regionu fokusirajući se na oblast automatizacije i elektromotornih pogona. Pod sloganom -Our Automation, Your Momentum- nudimo jedan poseban pristup koji podrazumeva da kvalitetna rešenja mogu da budu ekonomična, ali da naša rešenja za automatizaciju (Our Automation) treba svakako da daju podsticaj Vama, našim kupcima i Vašem poslovanju (Your Momentum).

 

Naše oblasti delovanja, prodaja, inženjering

Svoje aktivnosti usmerava u dve oblasti:

 • Prva oblast delovanja je prodaja opreme visokog kvaliteta koja može da pokrije širok spektar aplikacija u različitim industrijama i građevinarstvu, uz pružanje adekvatne tehničke podrške, pomoći prilikom instalacije, podešavanja i puštanja u rad. Momentum je ovlašćeni distributer za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, renomiranih evropskih proizvođača iz oblasti elektromotornih pogona, automatizacije, Ex opreme, kao i iz oblasti standardne elektro opreme uopšte.
 • Druga oblast delovanja je pružanje inženjering usluga od kreiranja inicijalne ideje do realizacije, pri tome bazirajući se na velikom iskustvu u projektovanju i realizaciji projekata, a sve to koristeći, kako opremu iz svog proizvodnog programa, tako i drugu opremu prisutnu na tržištu. Pri tome, osnovni cilj je da se korisniku obezbedi potpuno funkcionalno, pri tome optimalno rešenje sa stanovišta pouzdanosti, garancija, rokova isporuke i krajnje cene.

Delovanje Momentuma utemeljeno je na konstantnom unapređenju znanja, negovanju pozitivnog vrednosnog sistema, konkurentnosti, konstantnom rastu prodaje  što obezbeđuje vitalnost i siguran pogled u budućnost. U svetu veoma brzih promena, usredsređeni smo na ključnu osobinu organizacije – sposobnost za brzo adaptiranje na nove situacije na tržištu, koristeći sve raspoložive resurse u razvoju inovativnog pristupa, kao i sposobnost za permanentno poboljšanje naših usluga bazirano na primeni sistema menadžmenta kvalitetom u svim poslovnim procesima. Momentum konstantno proverava svoje performanse u odnosu na svoje vrednosne parametre ali i poredeći se sa spoljnim svetom.

 

Naš tim, stručnost, energija, iskustvo

Naš tim je sastavljen od vrhunskih profesionalaca koji svojom stručnošću, energijom i iskustvom u svakom trenutku mogu da odgovore zahtevima kupaca. Osnovni princip je da sa svojim klijentima i dobavljačima radimo zajedno tako da pronađemo obostrano najbolje rešenje, razmenjujući sve korisne i relevantne informacije. Pri tome negujemo pouzdanost, profesionalnost, poštenje i otvorenost u komunikaciji. Poštujemo dogovorene rokove, pri tome trudeći se da roba i usluge budu u potpunosti usaglašene sa pravilima dobre inženjerske prakse,  zakonskim propisima i standardima. Naši zaposleni imaju osećaj da su aktivan deo uspešne organizacije, razvijaju sopstveno znanje i veštine i unapređuju na ovaj način ukupna zajednička znanja i veštine. U osnovi našeg vrednosnog sistema stoji poštovanje integriteta partnera, klijenata i dobavljača, poštovanje fer i slobodne tržišne konkurencije, čuvanje poverljivih i cenovno osetljivih informacija, zaštita privatnosti, zaštita industrijske i intelektualne svojine.

Naši partneri, specijalisti u svojim oblastima

Naše partneri su veoma respektabilne kompanije koje svaka u svom segmentu tržišta predstavlja značajno ime, a kroz partnerski odnos sa nama pojačavaju svoje prisustvo, prepoznatljivost i značaj na našem lokalnom i regionalnom tržištu. Naš pristup saradnji u skladu je sa pristupom naših principala, a podrazumeva dobro poznavanje proizvoda iz ponude, stalne obuke i usavršavanja, naše posete proizvodnim lokacijama, njihove posete nama, zajedničke posete lokalnim kupcima, a uz to lako dostupni proizvodi sa našeg lagera i visok stepen tehničke podrške.

Naši proizvodi, 6 osnovnih proizvodnih grupa

Svoju ponudu proizvoda i usluga Momentum organizuje u šest proizvodnih grupa koje pokrivaju najvećim delom potrebe današnje industrije za komponentama i opremom za automatizaciju, elektromotorne pogone i elektrotehnički inženjering uopšte. Proizvodne grupe:

nasi proizvodi

Naše reference, raznovrsni kupci, različite industrije

Kao potvrda da se za vaše potrebe automatizacije obraćate pouzdanom partneru nudimo listu refernci, imena velikih kompanija lidera srpske industrije koje su nam poklonile svoje poverenje u prethodnom periodu koristeći naše proizvode i rešenja. Naše poslovanje zasnivamo na saradnji sa najvećim i najznačajnijim kompanijama iz sledećih industrijskih sektora:

 • Industrija nafte i gasa
 • Hemijska industrija
 • Farmaceutska industrija
 • Proizvodnja električne energije
 • Sistemi vodosnabdevanja
 • Drvna industrija
 • Prehrambena industrija
 • Metalska industrija
 • Papirna industrija
 • Sektor poljoprivrede
 • Grejanje, ventilacija i klimatizacija- HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning)
nase reference

Naši sertifikati, potvrda dobre organizacije, brige o kvalitetu, bonitetne izvrsnosti

SRPS ISO 9001:2015

Momentum d.o.o. je uspešno sproveo uvođenje sistema menadžmenta kvalitetom usaglašen sa zahtevima standarda SRPS ISO 9001:2008, kasnije SRPS ISO 9001:2015. Prema odluci sertifikacionog tela StandCert d.o.o., firmi Momentum d.o.o. je dodeljen sertifikat sistema menadžmenta kvalitetom i znaka setifikacije prema standardu SRPS ISO 9001:2015 za delatnost: Prodaja i inženjering u oblasti industrijske automatizacije i elektromotornih pogona.

 

Sertifikat o bonitetnoj izvrsnosti, status AAA kao simbol bonitetne izvrsnosti

Poslovni subjekat Momentum d.o.o. je pod stalnim nadzorom većeg broja poznatih bonitetnih kuća. Godinama unazad Momentum spada u viši razred bonitetne izvrsnosti u Srbiji, a za poslednje dve godine 2018. i 2019. spada u najviši razred bonitetne izvrsnosti, čime ispunjava sve kriterijume svrstavanja u sam vrh privrednih društava u Srbiji, koji su ovlašćeni za upotrebu statusa AAA kao simbola bonitetne izvrsnosti. Napomenuo bih da sertifikat izdaje Bisnode d.o.o. koji je vodeći provajder digitalnih poslovnih informacija u srpskoj poslovnoj sferi. Bisnode je deo međunarodne grupe Bisnode AB, najvećeg evropskog provajdera poslovnih informacija i informacija o kreditnoj sposobnosti, s registrovanim sedištem u Štokholmu, Švedska.

 

Excellent SME

Privredna komora Srbije sertifikatom Excellent SME potvrđuje da je Momentum d.o.o. ispunila uslove za izdavanje ovog sertifikata za 2017. godinu. Osnova za izdavanje ovog sertifikata je kreditni izveštaj i redovno nadgledanje od strane bonitetne kompanije Coface.

 

Naše okruženje, kreiramo ``dobre vibracije``

Kreiramo “dobre vibracije” u svom mikro kosmosu, a onda ih širimo od najbližeg okruženja, pa do najudaljenijih mesta i ljudi sa kojima sarađujemo ili se susrećemo. Momentum se trudi da pozitivno utiče na društveno okruženje u kojem posluje, učestvovanjem u odabranim društvenim akcijama i organizacijama, negujući svest o održivom razvoju, o potrebi racionalnog korišćenja energije, o uvođenju alternativnih izvora energije, smanjenju emisije ugljen dioksida i unapređenju životne sredine uopšte.

 

Zašto Momentum?