Momentum Automation

Momentum Automation je firma koja posvećeno deluje u oblasti automatizacije i elektromotornih pogona. Svoje aktivnosti usmerava u dve oblasti: prodaja opreme visokog kvaliteta koja pokriva širok spektar aplikacija u različitim industrijama i građevinarstvu, uz pružanje adekvatne tehničke podrške, te pružanje inženjering usluga od kreiranja inicijalne ideje do realizacije

U osnovi svoga delovanja na tržištu Momentum nudi inženjering usluge i rešenja, što podrazumeva proces od kreiranja inicijalne ideje do realizacije, pri tome se bazirajući na velikom iskustvu u projektovanju i realizaciji projekata. Inženjering pristup bazira se kako na opremi iz sopstvenog proizvodnog programa tako i na opremi drugih proizvođača i distributera.

Osnovni cilj je da se korisniku obezbedi potpuno funkcionalno, pri tome optimalno rešenje sa stanovišta pouzdanosti, garancija, rokova isporuka i krajnje cene.

Na bazi višegodišnjeg iskustva razvijen je širok spektar inženjering usluga od izrade tehničke dokumentacije, projektne dokumentacije, izrade različitih vrsta ormana energetike, automatike i elektromotornog pogona, revitalizacija starih mašina, izvođenja instalaterskih radova, podešavanje i parametrisanje različitih uređaja za ispravan rad, izrada softvera za upravljanje i nadzor, puštanje sistema u rad, štampanje različitih oznaka unutar industrijskih ormana, oznaka za tastere, preklopke, signalne lampice i redne kleme, sve to uz adekvatne rokove izvođenja i odgovarajuće garancije.

Kroz višegodišnje prisustvo na tržištu automatizacije i elektromotornih pogona razvijena je ponuda različitih rešenja za automatiku i elektromotorne pogone u različitim industrijama i zgradama.

Posebno izdvajamo elektro ormane za regulaciju rada pumpi u sistemima vodosnabdevanja, od idejnog rešenje, realizacije do puštanja u rad, u različitim aplikacijama, sistema za zalivanje, navodnjavanje “kap po kap”, buster stanica, sistema vodosnabdevanja sa više pumpi, kao i prema specijalnim zahtevima kupaca npr. PID regulacija, Master /Slave kaskadno upravljanje pumpama, Multimaster kaskadno upravljanje pumpama, sa podrškom PLCa (Programabilni logički kontroler) i/ ili ekranima osetljivim na dodir. Tu su elektro ormani i rešenja za sisteme za ventilaciju u zgradama, elektro ormani i rešenja za ventilaciju u sušarama i silosima, elektro ormani i rešenja za rekuperatore, elektro ormani i rešenja za sisteme grejanja i hlađenja na bazi toplotnih pumpi, elektro ormani i rešenjaza elektromotorne pogone ekstrudera za razne aplikacije (plastika, guma, soja, griz…), elektro ormani i rešenja za različite mašine u mesnoj industriji (tambler za meso, topilica za mast, dezinfekciona barijera, šurilica…), elektro ormani za regulaciju elektromotornih pogona kranova (vožnja krana, pogon mačke, pogon dizanja), elektro ormani i rešenja u poljoprivredi kao npr. za tresač za višnje, elektro ormani i rešenja za monitoring i arhiviranje temperatura u skladištima i sušarama i mnogi drugi…

Naši partneri

ELETTRONICA SANTERNO

www.santerno.com

PARKER HANNIFIN

www.parker.com

PEPPERL+FUCHS

www.pepperl-fuchs.com

CABUR

www.cabur.eu

PIZZATO ELETTRICA

www.pizzato.com

QUADRITALIA

www.quadritalia.com

HAIWELL

http://en.haiwell.com

PIXSYS

www.pixsys.net

SENECA

www.seneca.it

DODATNI INFO

Ko je Momentum Automation?

Momentum Automation je firma koja posvećeno deluje u oblasti automatizacije i elektromotornih pogona. Svoje aktivnosti usmerava u dve oblasti:

  • Prodaja opreme visokog kvaliteta koja pokriva širok spektar aplikacija u različitim industrijama i građevinarstvu, uz pružanje adekvatne tehničke podrške, pomoći prilikom instalacije, podešavanja i puštanja u rad. Momentum je ovlašćeni distributer za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju, renomiranih evropskih proizvođača iz oblasti elektromotornih pogona, iz oblasti procesne automatizacije, kao i iz oblasti automatizacije uopšte.
  • Pružanje inženjering usluga od kreiranja inicijalne ideje do realizacije, pri tome bazirajući se na velikom iskustvu u projektovanju i realizaciji projekata, a sve to koristeći kako opremu iz svog proizvodnog programa, tako i drugu opremu prisutnu na tržištu. Pri tome, osnovni cilj je da se korisniku obezbedi potpuno funkcionalno, pri tome optimalno rešenje sa stanovišta pouzdanosti, garancija, rokova isporuke i krajnje cene.

Kao potvrda da se za vaše potrebe automatizacije obraćate pouzdanom partneru nudimo listu refernci, imena velikih kompanija lidera srpske industrije koje su nam poklonile svoje poverenje u prethodnom periodu koristeći naše proizvode i rešenja.

Poslovni subjekat Momentum d.o.o. spada u viši razred bonitetne izvrsnosti u Srbiji, ispunjava kriterijume bonitetne izvrsnosti u 2015.godini i spada u sam vrh privrednih društava u Srbiji koji su ovlašćeni za upotrebu statusa AA kao simbola bonitetne izvrsnosti.

Sertifikat izdaje Bisnode d.o.o. je vodeći provajder digitalnih poslovnih informacija u srpskoj poslovnoj sferi. Bisnode je deo međunarodne grupe Bisnode AB, najvećeg evropskog provajdera poslovnih informacija i informacija o kreditnoj sposobnosti, s registrovanim sedištem u Štokholmu, Švedska.

Privredna komora Srbije sertifikatom Excellent SME potvrđuje da je Momentum d.o.o. ispunila uslove za izdavanje ovog sertifikata. Osnova za izdavanje ovog sertifikata je kreditni izveštaj i redovno nadgledanje od strane bonitetne kompanije Coface.

REFERENCE

Korisnici su rekli o nama