Inženjering, usluge i rešenja

Usluge

U osnovi svoga delovanja na tržištu Momentum nudi inženjering usluge i rešenja, što podrazumeva proces od kreiranja inicijalne ideje do realizacije, pri tome se bazirajući na velikom iskustvu u projektovanju i realizaciji projekata. Inženjering pristup bazira se kako na opremi iz sopstvenog proizvodnog programa tako i na opremi drugih proizvođača i distributera. Osnovni cilj je da se korisniku obezbedi potpuno funkcionalno, pri tome optimalno rešenje sa stanovišta pouzdanosti, garancija, rokova isporuka i krajnje cene.

Na bazi višegodišnjeg iskustva razvijen je širok spektar inženjering usluga od izrade tehničke dokumentacije, projektne dokumentacije, izrade različitih vrsta ormana energetike, automatike i elektromotornog pogona, revitalizacija starih mašina, izvođenja instalaterskih radova, podešavanje i parametrisanje različitih uređaja za ispravan rad, izrada softvera za upravljanje i nadzor, puštanje sistema u rad, štampanje različitih oznaka unutar industrijskih ormana, oznaka za tastere, preklopke, signalne lampice i redne kleme, sve to uz adekvatne rokove izvođenja i odgovarajuće garancije.

Kroz višegodišnje prisustvo na tržištu automatizacije i elektromotornih pogona razvijena je ponuda različitih rešenja za automatiku i elektromotorne pogone u različitim industrijama i zgradama. Posebno izdvajamo elektro ormane za regulaciju rada pumpi u sistemima vodosnabdevanja, od idejnog rešenje, realizacije do puštanja u rad, u različitim aplikacijama, sistema za zalivanje, navodnjavanje “kap po kap”, buster stanica, sistema vodosnabdevanja sa više pumpi, kao i prema specijalnim zahtevima kupaca npr. PID regulacija, Master /Slave kaskadno upravljanje pumpama, Multimaster kaskadno upravljanje pumpama, sa podrškom PLCa (Programabilni logički kontroler) i/ ili ekranima osetljivim na dodir. Tu su elektro ormani i rešenja za sisteme za ventilaciju u zgradama, elektro ormani i rešenja za ventilaciju u sušarama i silosima, elektro ormani i rešenja za rekuperatore, elektro ormani i rešenja za sisteme grejanja i hlađenja na bazi toplotnih pumpi, elektro ormani i rešenjaza elektromotorne pogone ekstrudera za razne aplikacije (plastika, guma, soja, griz…), elektro ormani i rešenja za različite mašine u mesnoj industriji (tambler za meso, topilica za mast, dezinfekciona barijera, šurilica…), elektro ormani za regulaciju elektromotornih pogona kranova (vožnja krana, pogon mačke, pogon dizanja), elektro ormani i rešenja u poljoprivredi kao npr. za tresač za višnje, elektro ormani i rešenja za monitoring i arhiviranje temperatura u skladištima i sušarama i mnogi drugi…