Merenje i kalibracija Ex

Ex measurement

Sigurnost, kvalitet i performanse: tri reči koje sažimaju prednosti našeg asortimana uređaja za merenje i kalibraciju. Naši instrumenti su dizajnirani da vam pomognu da brže, efikasnije i s većom preciznošću obavljate svoj posao u potencijalno eksplozivnm zonama. Za svaku aplikaciju postoji odgovarajući uređaj. Možete birati između niza prenosnih uređaja sa brojnim funkcijama. To su visoko precizni instrumenti koji takođe mogu snimati i prikazivati podatke.

Preciznost izrade

To je naš glavni prioritet kada je u pitanju merenje i kalibracija. Ne pravimo kompromise kada je u pitanju sigurnost i bezbednosti.

Preciznost podataka

Precizna oprema i precizni podaci su osnova za svaki uspešan proizvodni proces i preduslov za efikasno osiguranje kvaliteta. Redovno merenje i kalibracija su jedan od najvažnijih i najizazovnijih zadataka koje kompanije moraju da obavljaju.

Poseban oprez

Rad sa posebnom pažnjom je posebno važan kada radite u opasnim zonama, npr. u hemijskom, petrohemijskom ili drugim sektorima koji uključuju potencijalno eksplozivne gasove i prašinu. Ispitivanje opreme koja nije certifikovana dovelo bi radnike u rizik koji, u najgorem slučaju, dovodi do nedovoljne zaštite od eksplozije, time dovodeći postrojenje, mašine ili ljude u opasnost.

Pouzdanost

Ecom nudi širok spektar sigurnih i pouzdanih mobilnih instrumenata za merenje i kalibraciju unutar i izvan opasnih područja. Ecom može da ponudi proizvode u rasponu od multimetra do uređaja za merenje temperature, pritiska i obrtaja, plus pritiska, strujne petlje i procesnog kalibatora.

Sigurnost

Bez obzira na raznovrsnost mogućih aplikacija, svi naši uređaji garantuju iste prednosti: sigurnost, jednostavnost za upotrebu, robusnost i ergonomski dizajn.

Istakli bi sledeće modele:

Fluke 28 II EX

Otporan na vodu i prašinu, ovaj model nosi sve najvažnije Ex sertifikate, pri čemu je testiran na pad sa visine od čak 3m. Osim toga on je IP67 otporan na vodu i prašinu. Na taj način 28II Ex DMM može da opstane najrobusnije tretmane u najtežim okruženjma.

Fluke 568 EX

Ovaj samosigurnosni Ex i instrument, Fluke 568 EX infracrveni termometar idealan je pratilac za jednostavno i efikasno obavljanje složenih merenja u opasnim područjima. Zbog ergonomskog i robusnog dizajna, čak i u teškim okruženjima 568 EX je idealan uređaj. Termometar se može koristiti za snimanje i ponovno pozivanje do 99 vrednosti odjednom.

Fluke 707EX

Brzi alat omogućava rad jednom rukom za proveru petlje u Ex zonama. 707Ex je kalibrator petlje za upotrebu u područjima sa potencijalnim opasnostima koja su klasifikovana kao zona 1.

Magnet Ex 12

Magnet-Ex 12 je magnetna sonda veličine olovke, dizajnirana za otkrivanje magnetnih polja u opasnim područjima. U roku od nekoliko sekundi moguće je otkriti da li je elektromagnetski ventil aktiviran ili ne. Povezivanje sa elektronskim krugom ili otvaranje priključnih kutija čini se nepotrebnim. Visoko osetljiva tačkasta sonda Magnet-Ex 12 mora se postaviti samo u blizini solenoida magnetnog ventila, i ako je otkriveno magnetno polje, test vrh svetli crveno. Na isti način se mogu izvršiti ispitivanja na mjeračima protoka ili bilo kojoj drugoj opremi koja deluje magnetno, čak i kada se nalazi u opasnim Ex zonama.

  • Visoko osetljiva tačkasta sonde
  • Nije potreban kontakt sa test objektom
  • Otporan na prljavštinu
  • Optička indikacija
  • Ugrađeni testni magnet za testiranje Magnet-Ex 12, kao i za proveru baterije

Zidni sat Ex-Time 40

Samosigurnosni Ex i zidni sat, Ex-Time 40, je sat sa kvarcnim mehanizmom, napajanim baterijom tipa LR 14 (C). Kada je potrebno, npr. za promenu letnje na zimsko vreme, podešavanja se mogu izvesti brzo i jednostavno.

Ex Measurement_banner_mac_643a8126c5