Pozicioni prekidači fabrički ožičeni

NA-NB-NF

NA-NB-NF serija modularnih fabrički ožičenih prekidača

Pozicioni prekidači Pizzato Elettrica svakodnevno se ugrađuju u sve vrste industrijskih mašina širom sveta za primenu u sektoru drveta, metala, plastike, automobila, pakovanja, dizanja, medicine, brodogradnje itd. Da bi se koristili u tako različitim sektorima i zemljama, Pizzato Elettrica pozicioni prekidači su modularni i konfigurabilni, izrađuju se u raznim oblicima kućišta, desetinama različitih kontaktnih blokova, stotinama aktuatora, različitih materijala,  kao i načina ugradnji. Pizzato Elettrica može ponuditi jedan od najširih asortimana pozicionih prekidača na svetu. Štaviše, upotreba visokokvalitetnih materijala, tehnologija visoke pouzdanosti (npr. kontaktni blokovi sa dvostrukim mostom), kao i stepen zaštite IP67, čine ovaj program pozicionih prekidača jednim od tehnološki najrazvijenijih.

Rezultat dugogodišnje ekspertize Pizzato Elettrica u kreiranju pozicionih prekidača, serije NA, NB, NF postižu najviši standard fleksibilnosti i raspona ponude koji su danas prisutni na tržištu fabrički prethodno ožičenih prekidača. Konfigurabilni, podesivi, okretni, prilagodljivi specijalnim kablovima ili prilagođenim ožičenjem – ove prekidače čine jedinstvenim u trenutnoj evropskoj ponudi.

 

Prekidači sa konektorima
Nova osnovna karakteristika ove serije preklopnih prekidača je da su telo sklopke i žični konektor odvojeni. Korišćenjem konektora krajnji korisnik može zameniti proizvod na terenu bez potrebe da iskopčate potpuno ožičenje. na ovaj način je lakše kombinovati proizvode različitih tipova i dužina kabla.

Glava promenljive orijentacije
Sve se glave mogu okretati u koracima od 90 °. Nova glava okretnih poluga dizajnirana je kompaktnih dimenzija tako da ne prelazi preko nivoa profila prekidača. Zbog toga je moguće postaviti prekidače i na zid.

Stepen zaštite IP67, IP69K
Ovi uređaji su dizajnirani da se koriste u najtežim uslovima okruženja i oni prolaze IP67 test zaranjanja prema EN 60529. Zbog toga se mogu koristiti u svim okruženjima gde je potreban maksimalni stepen zaštite kućišta. Zbog svog posebnog dizajna, ovi uređaji su pogodni čak i za upotrebu u opremi koja je izložena čišćenju mlazovima visokog pritiska. Ovi uređaji ispunjavaju IP69K test u skladu sa ISO 20653 (mlazovi vode sa 100 bara i 80 ° C)

Reverzibilan položaj aktuatora
Kod prekidača sa aktuatorom kao polugicom, moguće je pričvrstiti u oba ravanski simetrična položaja. Na ovaj način su moguće dve različite radne ravni aktuatora.

Mogućnost podešavanja okretne poluge
Za prekidače sa okretnim aktuatorom, polugica aktuatora se može podesiti u koracima od 10 ° u celom opsegu od 360 °. Prenos pozitivnog kretanja je uvek zagarantovan zahvaljujući posebnom geometrijskom spajanju poluge i okretnog vratila, kako je to propisao nemački standard BG-GS-ET-15 za sigurnosne primene.

Orijentabilni kablovski izlazi
Priključak sa kablom ima šupljinu koja omogućava savijanje kabla do 90 °. Na ovaj način je moguća i ugradnja u ravni zid, kao i lakše podešavanje kabla na prirubnicu.

90 ° mogućnost zakretanja za aktuatore
Ova karakteristika značajno proširuje mogućnosti primene u ovom proizvodnom asortimanu. Svi aktuatori koji se mogu pričvrstiti direktno na kućište prekidača, mogu se takođe pričvrstiti preko ovog prenosnika, čineći izvodljivim primene i pozicioniranje prekidača koje su prethodno bile nemoguće. Ovaj prenosnik se takođe može koristiti i u slučaju glava za okretne poluge. Iako je tehnički moguće, upotreba više prenosa u seriji nije preporučljiva.

Jednosmerna glava
Svi prekidači s okretnom polugicom isporučuju se sa selektorom za izbor smera rada polugice. Moguće su sledeća podešavanja: desno / lijevo (standardna fabrička postavka), samo s desne ili samo s leve strane. Smer rada može se odabrati okretanjem namenskog prstena.

Povećana ili smanjena sila pokretanja
Za pogone sa okretnom polugom, na zahtev su dostupne verzije sa povećanom ili smanjenom silom pokretanja, kako bi se izabrao prekidač savršeno prilagođen primjeni. Za dalje informacije kontaktirajte nas.

Podesive poluge sa podloškom protiv odvrtanja
U nekim se aplikacijama tokom instalacije prekidača nailazi na probleme zbog varijabilnosti pričvršćenja i krivina strukturalnih konstrukcija. U drugim slučajevima, zbog same aplikacije su potrebna mala podešavanja. Skoro sve polugice s okretnim pogonom za prekidače serije NA, NB i NF mogu se podesiti u koracima od 1 mm po dužini prekidača. Ova karakteristika, u kombinaciji s dodatnom mogućnošću radijalnog podešavanja pogona, instalateru pruža nikada pre poznatu fleksibilnost u konačnom prilagođavanju proizvoda. Sve to zadržavajući pozitivno geometrijsko zaključavanje između poluge i okretnog vratila kako je propisano za sigurnosne primene.

Kontaktni blokovi sa pozitivnim otvaranje sa 1, 2, 3 ili 4 pola
Ove serije kontaktnih blokova su uprkos karakteristikama veoma kompaktne. Imaju iste dimenzije kao i standardne verzije, ali sada je moguće imati do 4 različita kontakta koji su galvanski odvojeni i rade po principu pozitivnog otvaranja (NC kontakti). Dostupne standardne kombinacije su: 1NO + 1NC, 2NC, 1NO + 2NC, 2NO + 2NC. Ostale kombinacije dostupne su na zahtev. Blokovi kontakata dizajnirani su tako da zadrže isti raspored pinova na konektoru, nezavisno od vrste akcije (sporo ili brzo pokretanje) i broja kontakata. Na ovaj način se isti kablovi sa konektorom mogu koristiti i za jedinice sa sporim dejstvom, kao i sa trenutnim dejstvom.

Komponente prekidača dostupne odvojeno
Ova serija proizvoda se karakteriše modularnim dizajnom, tako da se pojedini dijelovi mogu naručiti i odvojeno. Ovo je prednost i za distributere i za krajnje kupce električnog materijala u nabavci rezervnih delova.

Reverzibilno kućište
Zahvaljujući obliku otvora za pričvršćivanje, kućišta prekidača, kao i mogućnosti rotiranja glave, ovaj prekidač je savršeno simetričan. Tako ako je potreban prekidač sa kablovskim izlazom sa leve strane (pošto se konektor ne može zakrenuti), kompletan uređaj je moguće zakrenuti održavanjem položaja pogona nepromenjenim.

M12 konektori
Sve kontaktne konfiguracije dostupne su sa M12 priključkom, kako sa dva kontakta (sa 5-polnim M12 konektorom), tako i sa 3 ili 4 kontakta (sa 8-polnim M12 priključkom). Sa smerom izlaza ispod ili sa dasne strane, oni omogućavaju primenu u uskim prostorima, a jednostavnim okretanjem kućišta prekidača lako se realizuje i izlaz na levo. M12 konektor dostupan je i na kraju kabla, čija se dužina može prilagoditi kupcu.

Prošireni temperaturni opseg -40 ° C
Ovi uređaji su takođe dostupni u posebnoj verziji pogodnoj za radnu temperaturu okoline od -40 ° C do + 80 ° C. Zbog toga se mogu koristiti za primenu u hladnjačama, sterilizatorima i drugoj opremi gde su prisutne veoma niske temperature. Posebni materijali koji se koriste za proizvodnju ovih verzija, zadržavaju svoje karakteristike čak i pod ovim uslovima, povećavajući tako mogućnosti instalacije.

AMP konektori
Pored toga, dostupni su i AMP konektori za verzije sa 2 kontakta. Ovi konektori, posebno razvijeni za automobilsku industriju, veoma su otporni na vibracije.