Automatizacija i elektromotorni pogoni

Momentum automation

Momentum d.o.o.
Fruškogorska 55
22000 Sremska Mitrovica, Serbia
Tel./Fax.: +381 22 625 010
Mob: +381 62 252 818, +381 65 2622 066
Email:
office@momentum-automation.com


o nama
proizvodi
inženjering
reference download novosti kontakt
procesna automatizacija
izolovane barijere
zener barijere
signal kondicioneri
HART interface rešenja
fieldbus infrastruktura
remote I/O
merenje nvoa i pritiska
HMI vizuelizacija
ostali proizvodi

tržišta i aplikacije PA
industrija nafte i gasa
hemijska industrija
farmaceutska industrija
energetika
voda i otpadna vodapogledajte još i...
elektromotorni pogoni
automatizacija mašina
HMI oprema i uređaji
elektro oprema i uređaji
komunikaciona oprema
alternativni izvori energije
termoregulacija

brendovi
Pepperl+Fuchs
Santerno
Horner APG
Parker SSD
Cabur

HMI+Vizuelizacija


HMI

Pepperl+Fuchs nudi širok spektar uređaja za vizuelizaciju i HMI rešenja – od operaterskih radnih stanica kao što su Panel PC, Remote Monitor-i ili industrijski monitori do kompaktnih operaterskih panela visokih performansi. Naša HMI rešenja su robusni industrijski proizvodi dizajnirani za opasne zone i teške radne uslove, ali i za čiste sobe i aplikacije koje zahtevaju GMP sertifikate. Proizvodni program obuhvata i sve potrebne dodatke i druge komponente za kompletna korisniku prilagođena rešenja.

Operaterske radne stanice i monitori


radne stanice

Pepperl+Fuchs nudi različite industrijske operaterske radne stanice i industrijske monitore za opasne zone

Operaterski paneli

OP
Naša familija prizvoda TERMEX za sigurne i opasne zone, sa tekstualnim ili grafičkim displejima, dozvoljavaju fleksibilno upravljanje i nadzor mašina i procesa

Periferije

Periferije

Veliki izbor periferijskih uređaja i opreme, nadopunjavaju VisuNet industrijske operaterske radne stanice i TERMEX operaterske panele. Između ostalog na raspolaganju su industrijske tastature, barkod čitači, mrežne komponente, napajanja, i mobilan HMI rešenja.
VisuNet PC-modularan i brz
PC

Tržište HMI uređaja (interfejsa između čoveka i mašine) danas je nezamislivo bez PC-a kao jednog njegovog oblika- bez obzira da li je on instaliran kao samostalan sistem ili deo višekorisničkog rešenja koje je u vezi sa drugim stanicama. Zahvaljujući integrisanom Ethernet mrežnom interfejsu, oni mogu biti bez preteranih teškoća ugrađeni u mrežu višeg nivoa ili konfigurisani kao PC stanice u klijent-server arhitekturi.

Panel PC rešenja, za upotrebu u nestandardnim uslovima okruženja, kao što je zona opasnosti od eksplozije, su danas postale dostupne. Sa dijagonalom od 10" (800x600 piksela) ili 12" (1024x768 piksela), razvijen je originalni sistem sa snažnim PC hardverom potrebnim za stanice za vizuelizaciju ili SCADA sisteme.

Poslednja dva uređaja ove familije proizvoda opremljeni su standardno sa displejem dijagonale 15" (1024x768 piksela) ili 19" (1280x1024 piksela) kao i 1.8GHz Intel Pentium M procesorom bez vetilatora i 1GB RAM i 30GB hard diskom. Ova otvorena PC platforma je tako snažna da podržava ne samo poznate operativne sisteme kao što su Windows XP, Windows 2000, Windows 2003 Server, ili LINUX, nego i najnovije sisteme procesnog upravljanja. VisuNet PC je razvijen za upotrebu širom sveta u zonama opasnosti od eksplozije (kategorije II 2G, II 2D, Class 1 Div.2,...), takođe i u proširenom radnom temeraturnom opsegu od -20şC do +50şC. Različiti portovi su na raspolaganju za povezivanje periferne opreme, kao što su tastature (USB-Exi), miševi (USB-Exi), barkod skeneri (TTY-Exi), USB stikovi (USB-Exi) ili WLAN stikovi (USB-Exe), sistemi za identifikaciju (RS232-Exe), fieldbus interfejsi (RS485/422-Exe).

Zahvaljujući modularnoj arhitekturi, komponente mogu lako da se kombinuju da bi se dobla verziju prilagođenu specifičnoj potrebi. Četiri su ključne komponente displej, tastatura, kućište i elementi za montažu (postolje za montažu na pod, držači za zidnu ili montažu na plafon). Dodatne opcije, uključujući grejač, rashladnu jedinicu, displej visoke osvetljenosti, integrisani upravljački uređaji kao što je taster nužnog stopa, indikator lampe, tasteri ključ/prekidači, unapređuju funkcionalnost ključnih modula.

Modularno kućište je takođe atraktivno dizajnirano od nerđajućeg čelika visokog kvaliteta. Omogućavajući pristup sa prednje strane, olakšava instalaciju i održavanje stoga je veoma pogodan za montažu na zid čistih soba u farmaceutskoj industriji. Kućište ispunjava stepen mehaničke zaštite IP66.VisuNet RM-nova generacija PC operater terminala
RM


VisuNet je ime PC operaterske stanice u koju je ugrađena najnovija tehnologija prenosa između PC jedinice i periferijskih jedinica i monitora. Bazirana je na Ethernet TCP/IP, a veza je ostvarena preko Ethernet priključka sa Exe tipom zaštite. VisuNet prekida sa tradicionalnim principom prenosa koristeći analogne signale i pojačavače signala. Tehnologija mrežno baziranog prenosa omogućava i da više udaljenih PC operaterskih stanica bude povezano na i upravljano sa jenog Pca.

Ova nova familija proizvoda Pepperl+Fuchs EXTEC-a je razvijena za upotrebu širom sveta u zonama opasnosti od eksplozije (kategorije II 2G, II 2D, Class 1 Div.2,...). Naravno mogu se isporučiti i varijante za upotrebu u sigurnim zonama. Uređaji su upotrebljivi tokom rada za temperaute ambijenta od -20şC do +50şC.

Ključna komponente- monitor (15", 19", 23"), tastatura, kućišta, kao i elementi za montažu (postolje za montažu na pod, držači za zidnu ili montažu na plafon) predstavljaju modularnu arhitekturu koja omogućava da se lako kombinuje i formira verziju prilagođenu specifičnoj potrebi. Dodatne opcije, uključujući grejač, rashladnu jedinicu, displej visoke osvetljenosti, integrisani upravljački uređaji kao što je taster nužnog stopa, indikator lampe, tasteri ključ/prekidači, unapređuju funkcionalnost ključnih modula.

Modularno kućište je takođe atraktivno dizajnirano od nerđajućeg čelika visokog kvaliteta. Omogućavajući pristup sa prednje strane, olakšava instalaciju i održavanje stoga je veoma pogodan za montažu na zid čistih soba u farmaceutskoj industriji. Kućište ispunjava stepen mehaničke zaštite IP66.

Zavisno od pojedinačnih zahteva korisnika, VisuNet RM podržava različite medije prenosa. Optički kablovi koriste se za duža rastojanja prenosa do 2km između PC udaljene stanice i PC jedinice, dok CAT7 rešenja su u prednosti za rastojanja do 100m. VisuNet RM može biti integrisan u postojeću mrežnu topologiju bez ikakvih problema.

Različiti portovi su na raspolaganju za povezivanje periferne opreme, kao što su tastature (USB-Exi), miševi (USB-Exi), barkod skeneri (TTY-Exi), USB stikovi (USB-Exi) ili WLAN stikovi (USB-Exe), dodatni moduli za RS232-Exe, RS485/422-Exe.


Download

HMI Solutions based on Network Topology
Group Literature Industrial Monitors and HMI Solutions

PF
            logo

o nama
proizvodi
inženjering
reference download novosti kontakt
Momentum d.o.o. Fruškogorska 55, 22000 Sremska Mitrovica, Serbia, Tel./Fax.: +381 22 625 010, Mob: +381 62 252 818, +381 65 2622 066, Email: office@momentum-automation.com 
© Momentum d.o.o. 2012