Automatizacija i elektromotorni pogoni

Momentum automation

Momentum d.o.o.
Fruškogorska 55
22000 Sremska Mitrovica, Serbia
Tel./Fax.: +381 22 625 010
Mob: +381 62 252 818, +381 65 2622 066
Email:
office@momentum-automation.com


o nama
proizvodi
inženjering
reference download novosti kontakt
Elektro oprema
Spojna oprema
Pomoćni releji
Prekidačka napajanja
Osigurači
Kontaktorska tehnika
Prekidači
Ormani kutije
Tasteri preklopke...pogledajte još i...
procesna automatizacija
automatizacija mašina
elektromotorni pogoni
HMI oprema i uređaji
Ex oprema i uređaji
komunikaciona oprema
alternativni izvori energije
termoregulacija


brendovi
Pepperl+Fuchs
Santerno
Horner APG
Parker SSD
Cabur

Elektro oprema i uređaji opšte namene


Momentum d.o.o. u svojoj ponudi ima i elektro opremu za opštu namenu u industriji, građevinarstvu i infrastrukturnim objektima. Na ovaj način otvaramo mogućnost da kod nas za vaše potrebe obezbedite svu potrebnu opremu i materijal da bi kompletirali vaš konačan proizvod, ali i da imate mogućnost da poručite kompletan prizvod kao što je npr.elektro-razvodni orman projektovan za određenu namenu, ožičen, ispitan, montiran i pušten u rad. U ponudi se nalaze:

Spojna oprema, redne stezaljke, kleme...Uvodni katalog-pregled ponude rednih stezaljki možete učitati ovde...


Lista kataloga koja je na raspolaganju nalazi se ovde...


Pomoćni releji, relejne ploče, releji za posebne funkcije

Izvod iz kataloga releji i relejne ploče...

Prekidačka napajanja 12VD, 24VDC, 48VDC

Inovacije i istraživanja na polju napajanja:

 • 1997 - Cabur je postala prva Italijanska kompanija koja proizvodi prekidačka napajanja koja se montiraju na DIN šine sa univerzalnim ulazom 90-264Vac/110-340 Vdc.

 • 2001 – Cabur je prva Italijanska kompanija koja proizvodi visoko efikasna napajanja sa visoko rezonantnom tehnologijom (trofazno 20A disipira samo 36W, poredeći sa našom konkurencijom koja istovremeno ima 75W disipacije).

 • 2009 - Sa novom generacijom napajanja, Cabur je poboljšao performanse korišćenjem tehnologije “Sinhronog ispravljača”, koji redukuje disipaciju snage i radne temperature na minimum i to je jedan nezamenljiv faktor koji minimalizuje veličinu napajanja, koje je najmanje na tržištu. Životni vek napajanja se prepolovljava sa povećanjem radne temperature za svakih 10şC. Stoga, redukovanje radne temperature je fundamentalno za trajnost i pouzdanost, dva cilja koja se mogu postići korišćenjem tehnologije kola i sledeće generacije komponenti. Zahvaljujući ovoj kombinaciji, Cabur je postigao preko 94% efikasnosti (novo trofazno 20A napajanje ima disipaciju od svega 28W, u poređenju, drugi na tržištu imaju disipacije 50-75W).

TOTALNA ZAŠTITA: svi modeli su obezbeđenim sa zaštitom na izlazu od preopterećenja kratkog spoja, prekotemperature, i prenapone, za ulaz i izlaz. Ulaz za trofazne modele uključuju aktivnu zaštitu od prenapona – ograničavač udarne struje, koji sprečava kvarove u slučaju prenapona generisanim komutacijom opterećenja ili kvarovima na industrijskim mrežama, kada napon može doseći 3-4 puta veću vrednost, sa trajanjem od 1,3ms (propis VDE-0160), koje može biti destruktivno za komponente na ulazu. Ovo povećava pouzdanost, posebno u mrežama koje su izložene strujnim udarima i kvarovima.

PARALELNA I REDUNDANTNO PARALELNA POVEZIVANJA: Sva Cabur napajanja se mogu povezati u paraleli da bi se kombinovala snaga od 2 ili više napajanja. Dodatno, modeli koji imaju izlaznu separacionu diodu (Oring diodu) se mogu koristiti u redundantnim paralelama (molimo Vas da pogledate u katalogu). Mi preporučujemo podešavanje izlaza svih jedinica napajanja na isti naponski nivo (tolerancija je ±50 mA),primenom istog kalibracionog optrećenja, pre njihovog paralelnog povezivanja. Mi takođe preporučujemo korišćenje istog modela jedinica napajanja. Ako je neophodno da povežete dva napajanja bez internih dioda u redudantnoj paraleli, povezivanje se mora izvesti kao na slici 1.

SERIJSKO VEZIVANJE: sva Cabur napajanja mogu da imaju svoje izlaze povezane u seriju da bi duplirali napon ili da bi dobili dualni naponski izlaz, na primer ±12 v ili ±24V. Mi preporučujemo da koristite napajanja istog modela i antiparalelnu diodu, prikladne veličine da bi izdržala maksimalnu struju napajanja.

ENERGETSKI SIGNAL OK: ovo se može naći na svim CSF, CSG i CSW modelima. Kontakt 1A/30Vdc menja stanje kada je izlazni napon pao ispod praga od -10% od nominalnog napona, u slučaju kratkog spoja na izlazu ili preopterećenja koje je prekoračilo specifikacije ili zbog kvara mreže.

Izvod iz kataloga prekidačkih napajanja...


Tasteri, preklopke, lampice, mikroprekidači, sigurnosni (safety) uređaji

Pizzato Elettrica je jedan od vodećih evropskih proizvođača pozicionih prekidača, mikroprekidača, sigurnosnih uređaja, sigurnosnih modula, nožnih prekidača, kontrolnih i signalnih komponenti, kao i komponenti za elevatore i liftove.

Strast za kvalitetom proizvoda, orijentacija ka izvrsnosti, inovativnost i kontinuirani razvoj, predstavljaju ključne principe kompanije Pizzato Eletricca u svakodnevnom radu. Svako ko koristi proizvode Pizzato Electrica čini to siguran da su proizvodi potvrđenog kvaliteta, pošto su rezultat procesa proizvodnje pažljivo kontrolisaog u svakoj svojoj fazi. Osnovni cilj kompanije je da tržištu ponudi sigurna, pouzdana i inovativna rešenja.

Svi proizvodi Pizzato Eletricca su dizajnirani, razvijeni i testirani kompletno unutar 5 proizvodnih pogona u gradu Marostika, provinciji Vićenca u Italiji.

Momentum d.o.o. je zvanični partner kompanije Pizzato Elettrica za Srbiju.

Razvodne kutije, zidni razvodni ormani, slobodnostojeći razvodni ormani, Quadritalia

Quadritalia elektro ormani

Podnostojeći ormar OK serije je inovativno rešenje ormara proizvedenog za potrebe industrijske automatizacije i distribuciju električne energije. OK serija je dizajnirana i razvijena za internacionalno tržište. Zakoračivši novim putem, Quadritalia je zamislila i realizovala električni ormar perfektno pravougaone strukture, koji u isto vreme korisniku omogućava da uštedi novac za transport, prostor u radionici ili skladištu, vreme u sastavljanju, a da pri tome ima najčvršću strukturu na tržištu.

Sa lagera isporučujemo zidne elektro ormane STB serije, kao i podnostojeće ormane OK serije.

Više o ovim proizvodima na web sajtu proizvođača...


Automatski osigurači, topljivi osigurači, rastavljači-drišeri, kontaktori i bimetali, zaštitni prekidači, teretne sklopke, motorni zaštitni prekidačiDownload


Katalog CABUR redne kleme sa spojem "pod šraf" - screw clamp
Katalog CABUR redne kleme sa spojem pomoću opruge - spring clamp
Katalog CABUR napajanja
Katalog CABUR releji

Cabur je vodeća italijanska kompanija na polju modularnog programa rednih stezaljki za električne panele. Tokom godina, na bazi velikog uspeha sa ovim proizvodima, Cabur je dodao i druge proizvode kao što su elektronski proizvodi, sistemi za fotonaponske elektrane, kao i sistem za označavanje u industriji.Pregled sertifikata...

CE oznaka

Svi proizvodi zadovoljavaju sve EU aplikativne standarde. Stoga CE oznake su smeštene na proizvode i na sve dokumente povezane sa uređajima.CABUR
ROHS USAGLAŠENOST:

Cabur je bila jedna od prvih italijanskih kompanija koja je dobila Internacional Environmental Certificate UNI EN ISO 14001, sertifikovan od strane CSQ za ekološki kompatibilne tretmane svih materijala koji se koriste u proizvodnji.
Pizzato Eletricca u brojkama:

 • 200 posvećenih profesionalaca

 • 100% Made in Italy

 • 1984 počela uspešna Pizzato priča

 • 59.000.000 do sada prodato pojedinačnih komada proizvoda širom sveta

 • 140 završenih projekata novih proizvoda

 • 10.000.000 sertifikovanih proizvodnih kodova

 • 140 registrovanih patenata

 • 20.800 sati godišnje posvećeno istraživanju i razvoju

 • 1.000 odgovora tehničke podrške mesečno

 • više od 40 skupova organizovanih svake godine

 • 77.000 isporuka godišnje širom sveta


Podnostojeći ormani Quadritalia OK serije, pročitajte više...o nama
proizvodi
inženjering
reference download novosti kontakt
Momentum d.o.o. Fruškogorska 55, 22000 Sremska Mitrovica, Serbia, Tel./Fax.: +381 22 625 010, Mob: +381 62 252 818, +381 65 2622 066, Email: office@momentum-automation.com
© Momentum d.o.o. 2012