Automatizacija i elektromotorni pogoni

Momentum automation

Momentum d.o.o.
Fruškogorska 55
22000 Sremska Mitrovica, Serbia
Tel./Fax.: +381 22 625 010
Mob: +381 62 252 818, +381 65 2622 066
Email:
office@momentum-automation.com


o nama
proizvodi
inženjering
reference download novosti kontakt
automatizacija mašina
All-in-one
Xle
XLt
XL6
XL10
RX371
QX
Moduli proširenja


pogledajte još i...
procesna automatizacija
elektromotorni pogoni
HMI oprema i uređaji
elektro oprema i uređaji
komunikaciona oprema
alternativni izvori energije
termoregulacija


brendovi
Pepperl+Fuchs
Santerno
Horner APG
Parker SSD
Cabur


XLe Grafički OCSKompaktno All-in-One rešenje sa kontrolerom, grafikom, ugrađenim ulazima/izlazima, raznim mogućnostima umrežavanja i skladištenjem podataka na eksterne medijume, za industrijske aplikacije sa startnom cenom ispod cene mikro PLC kontrolera uz dodatak interfejsa za operatere.

Takes less space and is more affordable than separate PLC and Operator Interfaces

  • Zauzima manje prostora od posebno ivedenih PLC-a i interfejsa za operatere.

  • Grafički displej za bolju vizuelizaciju procesa I mašina.

  • Ugrađeni ulazi/izlazi sa uklonjivim terminalnim blokovima

  • Logovanje podataka koristeći MicroSD™ memorijsku karticu.

  • Dva serijska porta i mogućnost korišćenja protokola za povezivanje sa skoro bilo kojim PLC kontrolerima i Drive uređajima.

  • Opcione kartice za Ethernet, bežičnu vezu I telefonski modem za povezivanje na polju ili daljinsko povezivanje.

  • Click here for the XLe product sheet

  • Click here to view a short video about the XLe


Jeftini "All-in-One" kontroler

XLe kontroler je dovoljno mali da stane u šaku vaše ruke (samo 3.75 kvadratnih inča). Sa cenom
ispod cene mikro PLC-a plus korisničkim interfejsom, ovaj uređaj obuhvata grafički interfejs za operatera, ugrađene ulaze/izlaze, razne mogućnoti umrežavanja i skladištenja podataka. OCS je snažan, pouzdan proizvod koji kombinuje tradicionalni kontroler (koji se programira ladder logikom) sa interfejsom za operatere, ulazima/izlazima i umrežavanjem u integrisanu, All-in-One jedinicu koristeći softverski paket Cscape™ koji je jedinstven za sve tipove kontrolera.


Prvi sa MicroSD™ memorijom


Xle je prvi industrijski proizvod koji ima podršku za poslednji standard u skladištenju podataka (Removable Mass Storage). Ova mala memorija se može koristiti u opsegu od 128MB to 2GB. Ovo je idealno za skladištenje procesnih podataka, algoritama za rad mašina, kao i aplikacionih fajlova. Korisnik može lako osvežiti svoj aplikacioni program pomoću ovog memorijskog uređaja.


Ugrađeni ulazi/izlazi i umrežavanjeČetiri Xle modela sa ugrađenim ulazima/ izlazima obuhvataju digitalne, analogne i brze ulaze/izlaze. Za kontrolu mašina, brzi ulazi/izlazi omogućavaju merenje frekvencije, generisanje PWM i impulsnih izlaza. Univerzalni analogni ulazi/izlazi su idealni za procesne kontrolne aplikacije sa ulazima visoke rezolucije koji se mogu konfigurisati kao termoparovi, RTD, signali 4-20 mA, +/-100mV, and 0-10V.

Xle memorijska struktura podržava preko 5000 ulaza/izlaza. Xle takođe poseduje komunikacione opcije za povezivanje u polju. Interna 10/100MBit Ethernet kartica omogućava da podaci iz polja budu dostupni lokalno ili preko weba. Dodatno, moguće je instalirati i 14.4K telefonsku modemsku karticu. Dok su Ethernet i modem opcioni, dualni RS-232/RS-485 serijski portovi i CAN bazirana mreža (CsCAN™) su standardni.


Aplikacije

Kao kompaktni, moćni kontroler – Xle se može koristiti u hiljadama aplikacija. Od kontrole do monitoringa mašina u polju, Xle omogućava pouzdan rad korisničkih automatizovanih procesa. Buduća nadogradnja ne predstavlja problem, jer je Xle deo široke linije OCS proizvoda - programiranje je moguće kroz jedinstveni BESPLATNI softverski paket, CscapeTM. Xle dizajn omogućava uklapanje u bilo koji panel i konzolu – moguće je i postavljanje logoa firme ili čak definisanja tastera po potrebi.

Kontrola temperature
Sa mogućnošću korišćenja RTD senzora ili termoparova, uz PID sa funkcijom autopodešavanja, Xle može obavljati naprednu kontrolu temperature I još mnogo više od toga.


Pakovanje
Kompaktna veličina, prihvatljiva cena, I brzi odziv Xle kontrolera predstavljaju idealno rešenje za razne tipove mašina za pakovanje.


Poljoprivreda
Malo hrapavo pakovanje, kompatabilnost sa napajanjem od 12V, kao i uklonjiva memorija su idealni za rad u poljoprivrednim okruženjima.Tretman vode
Xle poseduje perfektan miks ulaza/izlaza, veličinu, kao i mogućnosti komunikacije za kontrolu pumpi, monitoring tankova i uopšte udaljenu telemetriju.


 

Proširenje ulaza/izlaza

 

Broj ulaza/izlaza nije limitiran na postojeće ugrađene ulaze/izlaze. SmartStix moduli sa brzim ulazima/izlazima mogu biti lokalno ili daljinski distribuirani. SmartMod RTU/Modbus ulazi/izlazi predstavljaju isplativo rešenje za dodatak malog broja analognih ili digitalnih ulaza/izlaza. 


Arhitektura


Xle standardno podržava brzu CsCAN mrežu i ETHERNET kao rešenje umrežavanja u polju. 

XLe Manual

Download sekcija XLt na sajtu Horner APG

ALL in One Control Solutions for industrial applications (ENG)
Detaljno uputstvo za povezivanje Santerno frekventnih regulatora sa Horner kontrolerima na Modbus-u (SRB)
Detaljno uputstvo za povezivanje SmartMod modula za proširenje I/O (SRB)logo


Horner je razvio jedinstveni koncept ALL-in-One, kombinujući kontroler, operaterski inerfejs, ulaze i izlaze i umrežavanje u kompaktan proizvod OCS (Operater Control Station). Time je obezbedio bolje rešenje za OEM proizvođače, integratore, ali i krajnje korisnike. Razlozi su jednostavnost upotrebe, ušteda i fleksibilnost. OCS koncept primenljiv je u različitim industrijskim upravljačkim topologijama, aplikacijama i industrijama.

Gotovo rešenje za praćenje, proračun i arhiviranje podataka o utrošenoj električnoj energiji

SmartMon Energy Plus™

više o ovome...
Pogledajte detaljno uputstvo za aplikaciju
merenja, prikazivanja i logovanja nivoa kiseline u tanku...
Aplikacije iz realnog sveta na bazi proizvoda Horner APG

Nekoliko primera kako su proizvodi Horner APG iskorišćeni da bi unapredili produktivnost, sigurnost, kvalitet i efikasnost kroz priče iz realnog života...

više o ovome...
o nama
proizvodi
inženjering
reference download novosti kontakt
Momentum d.o.o. Fruškogorska 55, 22000 Sremska Mitrovica, Serbia, Tel./Fax.: +381 22 625 010, Mob: +381 62 252 818, +381 65 2622 066, Email: office@momentum-automation.com 
© Momentum d.o.o. 2012