Automatizacija i elektromotorni pogoni

Momentum automation

Momentum d.o.o.
Fruškogorska 55
22000 Sremska Mitrovica, Serbia
Tel./Fax.: +381 22 625 010
Mob: +381 62 252 818, +381 65 2622 066
Email:
office@momentum-automation.com


o nama
proizvodi
inženjering
reference download novosti kontakt
Ex oprema i uređaji
razvodne kutije Exe, Exi
razvodne kutije Exd
upravljačke kombinacije Exe
upravljačke kombinacije Exd
upravljačke stanice Exe
upravljačke stanice Exd
distributivni ormani Exd
distributivni ormani Exde
kućišta Exd
prekidači, motor starter Exd
rasveta, signalizacija Exd/Exe


pogledajte još i...
procesna automatizacija
elektromotorni pogoni
automatizacija mašina
HMI oprema i uređaji
elektro oprema i uređaji
komunikaciona oprema
alternativni izvori energije
termoregulacija

brendovi
Pepperl+Fuchs
Santerno
Horner APG
Parker SSD
Cabur

Oprema za protiveksplozivnu zaštitu

Pepperl+Fuchs nudi širok portofolio opreme i rešenja za instalaciju i upravljanje tehnološke opreme i električnim mrežama u teškim radnim uslovima i zonama opasnosti od eksplozije.
Različiti principi zaštite i varijante kućišta uvažavajući princip visokog nivoa fleksibilnosti omogućavaju projektovanje najefikasnijih rešenja za upravljanje i distribuciju za bilo koju aplikaciju u industrijskom okruženju. Protiveksplozivna zaštita “neprodorni oklop” Ex d dozvoljava upotrebu bilo koje vrste instrumentacije u opasnim zonama.
Iskusni projktanti i razvojni inženjeri Pepperl+Fuchs-ovih Centara za Inženjering Rešenja, raspoređenih širom sveta, pružiće podršku korisnicima da pronađu najefikasnije rešenje za njihove specifične potrebe.

Priključne i razvodne kutije Ex e, Ex i

Kompletan izbor od malih razvodnih kutija do složenih priključnih specijalno konfigurisanih kuitja, pokriven je serijama GVU, GL, SLS, XLS, FXLS i HVB. Materijal kućišta uključuje GRP (Glas Fiber reinforced Polyester), i Stainless Steel.

Za instalaciju distribucije signala i energije u zonama opasnosti od eksplozije dostupne su različite serije priključnih kutija i razvodnih kutija. One su sertifikovane u skladu sa poslednjim ATEX i drugim internacionalnim standardima zaštite od eksplozije tipa Ex e, Ex ia, Ex tb.

Različite veličine i verijante materijala, kao i konfiguracije sa terminalima i uvodnicama za kablove u skladu sa specifikacijom kupca, obezbeđuju optimalno rešenje za bilo kakav zahtev aplikacije. Svi tipovi su robusni, trajni, visoko otporni na zagrevanje. Posebne karakteristike konstrukcije pojednostavljuju instalaciju i održavanje.Odgovarajuća IP zaštita i opsezi temperatura kao i trajni materijali kao što su GRP (Glas Fiber reinforced Polyester) i elektropolirani nerđajući čelik garantuju pouzdan rad čak i u veoma teškim radnim uslovima ili na lokacijama sa povišenim higijenskim zahtevima.

Razvodne kutije Ex e GRP

Razvodna kutija GVU serije pojednostavljuje brzu instalaciju malih mreža. Junction Boxes Ex e in GRP


P
riključne+razvodne kutije Ex e / Ex ia GRP


Prilagođene konfiguracije terminala i kablovskih uvodnica, različite opcije uzemljenja, i široki izbor GRP kućišta omogućavaju sigurnu zaštitu za bilo koju instalaciju. Pronađite odgovarajuće rešenje za vašu aplikaciju unutar serije GL. Terminal+Junction Boxes Ex e / Ex ia in GRP


Priključne+razvodne kutije Ex e / Ex ia nerđajući čelik


SL serija kućišta od nerđajućeg čelika radi se u 6 veličina i nudi za mnoge aplikacije rešenje koje je optimalno i sa noštvom opcija. Elektropolirani nerđajući čelik visokog kvaliteta, izbor uvodničkih ploča, i skup od 21 veličine kutije čini XLS seriju naprednim konceptom priključne kutije za mnoštvo aplikacija. FXLS je serija sa 21 veličinom, izrađena od elektropoliranog nerđajućeg čelika sa specifičnim metodom zaptivanja koji sprečava prljavštini i vlazi ulazak kod otvaranja. Nudi takođe širok izbor terminala, kablovskih uvodnica i pribora. Terminal+Junction Boxes Ex e / Ex ia in Stainless Steel (SL) Stainless Steel (XLS) Stainless Steel with return flange


Visokonaponska priključna kutija Ex e od nerđajućeg čelika

HVB serija je specifično dizajnirana serija za instalaciju distributivnih mreža velike snage. High Voltage Terminal Box Ex e in Stainless Steel


više na sajtu Pepperl+Fuchs Terminal+Junction Boxes Ex e

Priključne i razvodne kutije Ex d

Optimalna zaštita za bilo koju instalaciju postiže se pomoću robusnog neprodornog kućišta serija EJB, GUB, E115, i ASM. Materijali koji su zastupljeni su aluminijum, nerđajući čelik i liveno gvožđe.
više na sajtu Pepperl+Fuchs Terminal+Junction Boxes Ex d


Upravljačke kombinacije Ex e

U kućište od GRP (Glas Fiber reinforced Polyester) serije LCP i kućišta od nerđajućeg čelika serije LCS mogu se integrisati do tri radna elementa iz širokog izbora upravljačkih funkcija.
više na sajtu Pepperl+Fuchs Control Units Ex e

Upravljačke kombinacije Ex d

Serija kućišta EFD21 omogućava instalaciju do 2 radna elementa po jedinici u zonama gas grupe IIC, dok 11 upravljačkih i monitoring elemenata kao što su tasteri, indikator lampice, preklopke, mogu da se ugrade u jedinice EFDC serije grupe gasova IIB+H2
više na sajtu Pepperl+Fuchs Control Units Ex d

Upravljačke stanice Ex e


Složeni zahtevi za upravljanjem i monitoringom koristeći do 35 radnih elemenata mogu se ispuniti koristeći GLCP upravljačke stanice od materijala GRP. Serija FXLSCP od nerđajućeg čelika može da kombinuje do 56 radnih elemenata u jenoj stanici.
više na sajtu Pepperl+Fuchs Control Stations Ex e

Upravlajčke stanice Ex d

Robusne neprodorne upravljačke stanice mogu biti fleksibilno opremljene sa odgovarajuće sertifikovanim radnim elementima i korišćene u zonama gas grupe IIB. EJB serija je dostupna u varijanti aluminijuma i nerđajućeg čelika, dok je serija ASM izrađena od livenog gvožđa.
više na sajtu Pepperl+Fuchs Control Stations Ex d

Upravljački+Distributivni ormani Ex d


Oprema koja nije projektovana za korišćenje u opasnim zonama može biti sigurno zaštićeni pomoću neprodornog kućišta serije EJB, ASM i GUB. Svako rešenje je dizajnirano tačno prema specifikaciji korisnika.
više na sajtu Pepperl+Fuchs Control+Distribution Panels Ex d

Upravljački+Distributivni ormani Ex de


Kombinacija neprodornog kućišta za zaštitu opreme sa Ex e sertifikovanim upravljačkim i terminacionim jedinicama nudi mnoge pogodnosti tokom instalacije, održavanja i dogradnje.
više na sajtu Pepperl+Fuchs Control+Distribution Panels Ex de

Kućišta Ex d


U ponudi je veliki broj neprodornih kućišta u različitim veličinama i od različitih materijala. Ona čine osnovu za ratličita projektna rešenja zaštite od eksplozije za bilo koju vrstu opreme.
više na sajtu Pepperl+Fuchs Enclosures Ex d

Prekidači i motor starteri Ex d IIB


Upravljanje i rad na energetskoj mreži, kao i pogonima i mašinama u zonama opasnosti od eksplozije može se izvesti koristeći SD i SF serije prekidača kao i DOL startera za direktno uključenje, kao i SDS serije pokretača zvezda-trougao.
više na sajtu Pepperl+Fuchs Disconnectors+Motor Starters Ex d IIB

Rasveta i signalizacija Ex d / Ex e


Sveobuhvatan izbor rasvetnih armatura, kao i ručnih javljača, vizuelnih i zvučnih signalnih uređaja za korišćenje u zonama opasnosti od eksplozije.
više na sajtu Pepperl+Fuchs Lighting+Signaling Ex d / Ex e


 logo
Pepperl+Fuchs je razvio poseban web sajt koji se bavi samo elektromehaničkim principima Ex zaštite i proizvodima iz ove oblasti: www.explosionprotection.com

Učitajte kompletan dokument

Rešenja za alarmne
sisteme u zonama
opasnosti od eksplozije

Ex de ručni javljač
Ex de sertifikovani ručni javljač
izrađen od poliestera GRP (glass
fiber reinforced polyester). Kućište
u crvenoj boji, taster sa natpisom
FIRE zaštićen lomljivim staklom.
Mogućnost instalacije u Zonu 1,
Zonu 2, Zonu 21, Zonu 22.
Opremljen je sa jednom
uvodnicom M20 i M20 čepom od
poliamida. Opciono ugrađeni
serijski otpornici i otpornici kraja
linije.

više o ovome...
.o nama
proizvodi
inženjering
reference download novosti kontakt
Momentum d.o.o. Fruškogorska 55, 22000 Sremska Mitrovica, Serbia, Tel./Fax.: +381 22 625 010, Mob: +381 62 252 818, +381 65 2622 066, Email: office@momentum-automation.com
© Momentum d.o.o. 2012